XY na plesnom podijumu Dana zaljubljenih

Ples je igra. Odličan način da se zabavite i da istrošite višak tjelesne energije. Savršen put ka zdravlju. Put kojim morate krenuti kako biste stigli do cilja koji nudi samo pozitivno i korisno.Najbolji plesači su žene. Njihovo tijelo im dozvoljava da očaraju oči i oslobode cijenjenu ljubav koju drže u sebi. Zašto bi to neko oskrnavio? NE DOZVOLJAVAMO TO!

Simbolično na Dan zaljubljenih, 14. februara u 14 sati, Asocijacija XY će zajedno sa mnogim prijateljskim organizacijama, kao nikada do sada, skupiti najveće oružje koje ima – mlade ljude, njihove ruke, noge, srca i kukove i ispred BBI Centara ih dovesti na podijum zaljubljenosti i uzajamnog poštovanja. Bez nasilja, bez stigme, driskriminacije, samo sa ljubavlju i plesati za sve žene svijeta. Uz milijardu ljudi, XY će tada, slaviti sve žene koje su ikada bile zlostavljane i zaustavile to isto nasilje koje ih je zatvaralo. Slavićemo njihovu čast. Svojim plesom ćemo ohrabriti milijardu drugih žena da ustane, da pleše i sa svojim kukovima protestvuje protiv nasilja, silovanja, zlostavljanja, protiv sveg zla koje je prisutno na ovome planetu.

Da, rukama ćemo pljeskati svima koji budu ustali da kažu veliko "NE” za nasilje, a uzviknu ni poštuju "DA” za ljubav i za sve žene. Za njihove suze, smijeh, za njihovu djecu, za njihva srca i za njihov ples! Uz taktove iste muzike i u isti tren ćemo osvojiti i grad Sarajevo, Beograd, Zagreb, Tuzlu, Brčko, Mostar i mnoge gradove širom svijeta.

U sklopu svjetske kampanje "1 milijarda ustaje”, označit ćemo ovaj dan i pokazati da je budućnost ispred nas u bojama poštovanja i ljubavi prema svim rodovima i njihovoj jednakosti. Plesat ćemo za nas i svojim prstima pokazati ka gore, ka budućnosti, ka danima bez nasilja i danima kada neće biti nijednog skrivenog ili prijavljenog slučaja nasilja nad ženama.

PROTESTVUJ, PLEŠI, USTANI! Sa nama ispred BBI Centra pokaži svoj ples i osmijeh. 14. februar u 14 sati. Vidimo se.

AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS