Razlika čini priliku

Kao doprinos  postizanju većeg stepena ravnopravnosti spolova u BiH Asocijacija XY  8.marta u Sarajevu i Banjaluci  u periodu između  12:00 i 14:00 na Trgu fra Grge Martića i Trgu Krajine  organizuje informativno-edukativne aktivnosti.

U sklopu pomenutih aktivnosti volonteri i uposlenici Asocijacije u Sarajevu u periodu između 10:00 i 12:00 će dijeliti „pakete znanja" sa kako promo tako i informativno-edukativnim materijalima. Posebno za ovu priliku  biti će dijeljene i žute trakice kao način razbijanja postojećih gender stereotipa .

No to nije sve, poseban fokus ovom prilikom stavljen je na realizaciju radionice o anatomiji i fiziologiji muškog i ženskog spolnog organa gdje će iskusni treneri vršnjačke edukacije Asocijacije XY na zanimljiv način predstaviti osnovne značajke i razlike u anatomiji i fiziologiji reproduktivnih organa kod muškaraca i žene.

Prolaznici na jednoj od najprometnijih ulica u Sarajevu taj dan će imati priliku osvojiti i nagrade rješavajući različite zadatke ili slagajući, za tu priliku posebno osmišljenu slagalicu.

Trg Krajine je tradicionalno mjesto gdje banjalučki volonteri XY-a realiziraju javne aktivnosti. Tog dana, paralelno sa svojim sarajevskim vršnjacima oni će u periodu između 12:00 i 14:00 će dijeliti „pakete znanja" i animirati svoje sugrađane da bar na trenutak razmisle o svom doprinosu ravnopravnosti spolova u BiH.

Nažalost, ovaj datum u BiH više služi kao podsjetnik na neravnopravnost spolova  stoga Asocijacija XY kroz svoje javne aktivnosti želi prevashodno informisati i educirati građane, a posebno mlade o ovoj temi
AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS