Priznanje višegodišnjoj predanosti i izvrsnosti u radu

Odlukom Federalnog ministarstva zdravstva za 2013. godinu, 139 zdravstvenih radnika dobilo je ovo počasno zvanje koje se dodjeljuje za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate na zaštiti zdravlja stanovništva, kao i razvoju zdravstva. Emina Osmanagić, direktorica Asocijacije XY jedna je od lauerata ovog priznanja. „Ovo je priznanje koje na koje ne gledam kao na vlastito već kao na priznanje dodjeljeno svakom uposleniku i volonteru Asocijacije koji su dali svoj doprinos u ostvarivanju misije i vizije ove organizacije u zadnjih 12 godina njenog djelovanja i postojanja. Naša misija, Bosna i Hercegovina, zemlja u kojoj svaki pojedinac uživa jednak pristup zdravstvenoj zaštiti i slobodno donosi odluke o svom zdravlju. Bosanskohercegovačko društvo vrednuje i štiti zdravlje i prava svake osobe, promovirajući zdrave stilove života i nultu toleranciju prema svim oblicima stigme i diskriminacije ostaje nepromjenjena a za njeno ostvarivanje dodatno me obavezuje i ovo veliko priznanje", kazala je Osmanagić po uručenju priznanja.  

Inače, svečanost povodom priznavanja počasnog zvanja primarijus zdravstvenim radnicima FBiH se održava svakog 7. aprila kada se obilježava Svjetski dan zdravlja.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen je vektorskim bolestima, odnosno zaraznim bolestima čiji se uzročnici (virusi, bakterije, protozoe i dr.) na čovjeka prenose posredno putem vektora, insekata kao što su komarci, krpelji, buhe, uši, i sl.

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS