Pravi muškarci identifikovani i u Brčkom

Treći u nizu treninga za članove Budi Muško Klubova (BMK) u okviru projekta Školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama nedavno je realizovan u saradnji sa partnerskom organizacijom Vermont iz Brćkog. Trening je realiziran u periodu između  15.02.2013 i 17.02.2013. a održan je u Resursnom centru u Brčkom.


Učesnici treninga bili su učenici Srednje Tehničke škole iz Brčkog, koji su prilikom regrutacije u ovoj školi,  iskazali želju da postanu članovi Budi muško kluba za nultu toleranciju  prema nasilju. Odziv mladih ljudi na ovaj trening je veoma dobar, a učesnici su imali priliku da usvoje nova znanja i vještine te da iste, nakon što se završi radionice, šire među svojim vršnjacima. Trener Asocijacije XY Vojislav Vukadin na treningu je koristio set različitih modula kako bi prenio znanje i kako bi sada već novim  članovima BMK iz Brčkog na ovaj način podigao svijesti o važnosti prevencije nasilja.


Učesnicima je ovaj trening je bio posebno interesantan jer se dešavao netom nakon okončanja kampanje Jedna milijarda ustaje koja je privukla ogromnu pažnju bh javnosti a koja je upravo tematizirala nasilje nad ženama, djevojkama i djevojčicama.


Nakon osnivanja BMK u Brčkom, uslijediće organizovanje i posljednjeg u nizu treninga i to u Sarajevu na kojem će prisustvovati učenici Srednje ugostiteljsko - turističke škole. Treningom u Sarajevu će se završiti obuka članova te formiranje BMK koji će nastaviti sa edukacijom svojih vršnjaka te prevencijom nasilja nad ženama i djevojkama.


Projekat Školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Brčkom podržan je od strane organizacije UN Women.
AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS