Poziv za medije

Poštovani predstavnici medija,

Koristimo priliku da Vas pozovemo na press konferenciju koja će se održati u galeriji "Gabrijel” Kamernog teatra 55 u utorak, 05.02.2019. godine sa početkom u 10:00 sati.

Projekat "Pozorište bez prepreka” biće predstavljen na ovoj press konferenciji a predstava "Helverova noć” koja slavi 15- godišnjicu igranja će biti izvedena uz audio deskripciju za slijepa i slabovidna lica.

Učešće na press konferenciji će uzeti direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović i glumci Mirjana Karanović i Ermin Bravo, programski menadžer Delegacije Evropske unije u BiH Vladimir Pandurević, menadžerica ReLOaD projekta za Bosnu i Hercegovinu Sanja Bokun, pomoćnica načelnika Općine Centar Jasmina Fazlić, članica Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Senija Okić i direktorica Asocijacije XY Emina Osmanagić.

„Pozorište bez prepreka" naziv je projekta koji Asocijacija XY sprovodi u partnerstvu sa udruženjem „Novis" i Kamernim teatrom 55, i koji doprinosi stvaranju ambijenta za siguran, zdrav i kreativan život sa visokim stepenom socijalne inkluzije slijepih i slabovidnih stanovnika na području Općine Centar. Projekat se realizira uz podršku Općine Centar i u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu- ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Predstave koje su prilagođene potrebama slijepih i slabovidnih osoba, i koje će biti dio redovnog repertoara Kamernog teatra 55 su: "Hadersfild”, "Ljupaf”, "Teferič”, "Zatvorenica”, "Demoni”, "Tri sestre”, "Helem Nejse”, "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce”, "Helverova noć”, "Umri muški”, "Žaba”, "Kad bi naglas govorili”, "Knjiga mojih života”, "Radnja na uglu” i "Naš razred”.

 

 

Više informacija:

Službenica za odnose sa javnošću i komunikacije Asocijacije XY, Dajana Pašić

dpasic@asocijacijaxy.org + 387 33 260 761

Marketing menadžer Kamernog tetra 55, Mirza Muzurović

marketing@kamerniteatar55.ba 387 33 209 041

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS