POZIV ZA MEDIJE

Dodjelom uvjerenja/certifikata okupacionim terapeutima u mentalnom zdravlju u Federaciji BiH, obilježava se ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja – 10. oktobar na temu „Mentalno zdravlje na radnom mjestu".

Federalno ministarstvo zdravstva u partnerstvu sa Asocijacijom XY kroz „Projekat mentalnog zdravlja u BiH", kojeg podržava Vlada Švicarske, i u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Zenici organizovalo je jednogodišnju edukaciju iz oblasti okupacione terapije u mentalnom zdravlju za 65 profesionalaca.

Svečanost dodjele certifikata održat će se 10. oktobra u Konferencijskoj sali Hotela Hills u Sarajevu sa početkom u 11 sati.

Konferencija za medije bit će organizirana 10.30 sati, a prisutnim novinarima će se tom prilikom obratiti pomoćnik federalnog ministra zdravstva dr. Goran Čerkez, direktorica za saradnju pri Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini Barbara Dätwyler Scheuer, šef Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH dr. Victor Olsavszky, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici doc. dr sc Harun Hodžić i direktorica Asocijacije XY Emina Osmanagić.

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS