Petak 24.april u 19:00 sati, instagram profil @budimuskoklub: Gošća novog izdanja online intervjua je sekretarka Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Jasmina Banjalučkić

„Pričaonica" je naziv emisije u formi intervjua koja se emituje svakog petka uživo od 19:00 sati na Instragram profilu Budi muško kluba i Fakat Cura Sarajevo Asocijacije XY (@budimuskoklub). Domaćin emisije je koordinator za mlade Asocijacije XY Amer Džekman koji kroz opušten razgovor sa svojim gostima, mladima omogućava da budu informisani ali i edukovani o trenutno aktuelnim temama.

Među prvim gostima „Pričaonice" bili su student, aktivista i amaterski glumac Đorđe Mirković i saradnica za komunikacije Crvenog Križa Federacije Bosne i Hercegovine Amina Kurtagić.

Prema riječima vršnjačke edukatorice Asocijacije XY Emine Sultanović, „Pričaonica" je prije svega zabavna te smatra da mladi treba da u vrijeme pandemije COVID-19 upoznaju jedni druge kroz online platforme, s obzirom da su društvene mreže jako popularne među njima.

"Na zabavan i koristan način ispunjavamo slobodno vrijeme kojeg je sada poprilično mnogo. Kroz "Pričaonicu" učimo neke nove stvari, čujemo korisne savjete i iskustva. Bitna stvar je što su u ovaj projekat uključeni mladi aktivisti i to je pokazatelj da našoj zemlji ne manjka potencijala i aktivih mladih ljudi koji su inspiracija svojim vršnjacima”, kazala je Sultanović.

U petak 24. aprila u novom izdanju „Pričaonice" pozivamo vas na druženje sa sekretarkom Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Jasminom Banjalučkić.

Aktivnost se ralizovuje u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI - Young Men Initiative) : "Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, koji je podržan od Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijske razvojne agencije i CARE International Balkans Bosna i Hercegovina.

#YMI#CareInternational#CARE#ProgramY#SvicarskauBiH#AustrianDevelopmentAgency#OAKFoundation


AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS