Online savjetovanje, usluga prilagođena vremenu u kojem živimo

Asocijacija XY godinama radi sa mladim ljudima i trudi se da odgovori na njihove potrebe na najbolji mogući način. U vremenu modernih tehnologija, društvenih mreža, pametnih telefona vrlo je važni ići u korak sa vremenom te svojim korisnicima ponuditi uslugu koja će uvažiti sve njihove potrebe i dati dodatnu vrijednost istima. Upravo zbog toga, Asocijacija od mjeseca oktobra uvodi novu uslugu,  psihološko savjetovanje prilagođeno vremenu u kojem živimo, online savjetovanje putem skypa.


SKYPE, prednost modernog komuniciranja


Na ovaj način nam se mogu obratiti mladi, ali i njihovu roditelji koji žive u različitim gradovima, također i mlade osobe kojima je lakše da nam se povjere  ili da nas pitaju što ih zanima putem SKYPA.
Ova vrsta savjetovanja će biti dostupna posredstvom naših psihologa u Sarajevu i Banjaluci svakim radnim danom u periodu između 09:00 i 16:30, po sistemu naručivanja putem            e-mailova: savjetovaliste@asocijacijaxy.org ili na telefone: 033 220 371 i 051 314 290. Nakon što zakažete svoj termin ljubazno osoblje će vam dati dalje upute o tome kako pristupiti skype-u i pronaći Asocijaciju među 32 miliona korisnika koliko ih koristi skype.
Trajanje jedne seanse je između 45 i 60 minuta, a savjetovanje je strogo povjerljivo uz otvorenu mogućnost jedne ili više seansi (po potrebi i dogovoru između klijenata i psihologa). Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude koji imaju probleme (velike ili male) ili samo žele da se više informišu o raznoraznim pitanjima i dilemama da nam se obrate i na ovaj način.


Skype je poznati instant messaging program, tj. program za brzo internetsko dopisivanje. Korisnici programa mogu besplatno međusobno da pričaju preko mreže, a program u pojedinim zemljama pruža i uslugu pozivanja i primanja poziva sa standardnih telefonskih brojeva (SkypeOut i SkypeIn), koja se dodatno naplaćuje.
Također, moguće je pokretati i video pozive. Moguća je i razmjena podataka (datoteka), slanje kontakata. Jezikom tehnologije govoreći, Skype je peer-to-peer (P2P) mreža (i istoimeni program) koji pružaju uslugu internet-telefonije (VoIP).
14. oktobra 2005. kompanija SkypeGroup, koja je vlasnik licence, prodata je za 1,9 milijardi eura eBay-u. Desetog maja 2011. je objavljeno da je Microsoft kupio Skype Communications, S.à r.l za 8.5 milijardi US$.

AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS