Održana premijera filmova Zdravlje i Zdravi životni stilovi

U prostorijama JU OŠ „Nafija Sarajlić" jučer je održana premijara filmova Zdravlje i Zdravi životni stilovi, koji na zanimljiv i prilagođen način govore o odrastanju, potrebama i problemima mladih te važnosti obrazovanja o zdravlju i zdravim životnim stilovima kao predispoziciji za razvoj zdravijeg društva.

Prema riječima projektnog koordinatora Asocijacije XY Feđe Mehmedovića ciljna grupa oba filma su učenici osnovnih škola, roditelji i nastavno osoblje.

Snimanje kadrova i scena sprovedeno je u koordinaciji sa osobljem JU OŠ „Nafija Sarajlić" kao ključnim partnerom u ovom procesu. Aktivnosti su implementirane u okviru podrške osnovnim školama u sprovođenju nastavnog predmeta „Zdravi životni stilovi" i kao dio zajedničkog projekta „Zdravi životni stilovi", koji Asocijacija XY realizira u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo", kazao je Mehmedović.

Prisutne su pozdravile Stručna savjetnica Ministarstva nauke, obrazovanja i mladih KS Lamija Husić i dr. Amela Penava a kratku prezentaciju o zdravlju i vrijednosti Zdravih životnih stilova održao je pomoćnik ministra Federalnog ministrastva zdravstva dr. Goran Čerkez.

Režiju za filmove potpisuje Irfan Avdić a pored djece glumaca debitanata, glavne uloge iznijele su Vanesa Glođo i Arma Tanović- Branković.

Filmove možete pogledati na slijedećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=Yg1i3_URI-k

https://www.youtube.com/watch?v=sfB4aWvLLqc

FOTO GALERIJA

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS