Moja BMK Priča- Semir Arnautović

Asocijacija XY i partnerske organizacije povodom ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma, predstavljaju rezultate dvogodišnje sprovedbe sveobuhvatnog programa prevencije nasilja. Pored javnih događaja koje će Asocijacija XY organizirati u Sarajevu, a partneri u više od 6 gradova BiH (Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Travnik, Livno, Istočno Sarajevo,), ove godine će biti realizovana i online kapanja, putem koje će se javnostinformirati o rezultatima rada i iskazati zahvalnost svima koji su podržali ili se aktivno uključili u program prevencije.

"Kao nov i mlad član Budi muško kluba, još uvijek pronalazim sebe, pronalazim svoje mogućnosti, analiziram svoje sposobnosti. U grupi sam sa jako interesantnim ljudima, koji imaju sjajne životne priče, koji su uspjeli da se ostvare u nekim poljima svojih interesovanja, a ja, ugledajući se na njih, istražujem sebe i svoja interesovanja. Osjećam se jako lijepo kada sam dio ove ekipe koju sam zapazio u svojoj školi na predavanjima. Odlučio sam se za taj korak sa malim strahom, a sada vidim da će iz toga da se deis možda i najbolja odluka u mom životu.

Ponosan sam sto sam vrsnjacki/a edukator/ica po metodologiji koja je ocijenjena kao najbolja i najinovativnija u Europi, Program Y i sto organizacija UG"Otaharin" koju predstavljam, danas je lider u prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti u mom gradu.Hvala građanima Švedske, Švedskoj agenciji za međunarodni razvoj i saradnju i UN Women što su nas podržali u našim nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljim mjestom za život nas mladih, ali i generacija koje dolaze!"


AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS