Moja BMK Priča- Sanita Smajić

Asocijacija XY i partnerske organizacije povodom ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma, predstavljaju rezultate dvogodišnje sprovedbe sveobuhvatnog programa prevencije nasilja. Pored javnih događaja koje će Asocijacija XY organizirati u Sarajevu, a partneri u više od 6 gradova BiH (Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Travnik, Livno, Istočno Sarajevo,), ove godine će biti realizovana i online kapanja, putem koje će se javnostinformirati o rezultatima rada i iskazati zahvalnost svima koji su podržali ili se aktivno uključili u program prevencije.

"Mnogi su mi rekli da neću uspjeti da odredim svoj životni put, često su govorili kako trošim svoje dragocjeno vrijeme na beznadežne edukacije, seminare, treninge i sastanke. Često su mi govorili i to da će me to sputati u mojoj želji da završim fakultet, međutim.. Sve vrijeme „potrošeno" na sve gore pomenute segmente, zapravo je doprinijelo i mom uspjehu u srednjoj, školi, upisu na fakultet, samostalnosti, dizanju samopouzdanja i sticanju iskustva ali i prilika. Kada radite sa mladim, sa svojim vršnjacima, nekako lakše dolazite do nekih saznanja, do njihovih želja i potreba, mnogo se lakše otvaraju na različite teme kojima se bavimo kroz Budi muško klub, a samim tim je mnogo lakše predočiti im važna rješenja za probleme koje okupiraju našu omladinu.

Ponosan sam sto sam vrsnjacki/a edukator/ica po metodologiji koja je ocijenjena kao najbolja i najinovativnija u Europi, Program Y i sto organizacija UG"Otaharin" koju predstavljam, danas je lider u prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti u mom gradu.Hvala građanima Švedske, Švedskoj agenciji za međunarodni razvoj i saradnju i UN Women što su nas podržali u našim nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljim mjestom za život nas mladih, ali i generacija koje dolaze!"


AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS