Moja BMK Priča- Milica Arbinja

Asocijacija XY i partnerske organizacije povodom ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma, predstavljaju rezultate dvogodišnje sprovedbe sveobuhvatnog programa prevencije nasilja. Pored javnih događaja koje će Asocijacija XY organizirati u Sarajevu, a partneri u više od 6 gradova BiH (Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Travnik, Livno, Istočno Sarajevo,), ove godine će biti realizovana i online kapanja, putem koje će se javnostinformirati o rezultatima rada i iskazati zahvalnost svima koji su podržali ili se aktivno uključili u program prevencije.

"Ja sam Milica Arbinja i članica sam Budi Muško Kluba već nepunih godinu dana i 6 mjeseci. U klub sam pristupila čim su vršnjački edukatori predavali radionice na mojim časovima odjeljenske zajednice. Svidio mi se njihov pristup radu i baš tako sam i ja ušla u te vode (:

Mnogo lijepih iskustava sa kampova i seminara, mnogo dragih ljudi iz drugih klubova.

Takođe mi je drago što sam što sam ta osoba koja uči druge, a u isto vrijeme sebe izgrađuje putem radionica i sve to kao vršnjačka edukatorica. Ponosna sam na to što sam vršnjačka edukatorica po metodologiji koja je ocjenjena kao najbolja i najionovativnija u Evropi, program Y i Forum Teatar koji predstavljam. Danas je lider u prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti u mom gradu. Hvala građanima Švedske, švedskoj agenciji za međunarodni razvoj i saradnju UN Women što su nas podržali u našim nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljim mjestom za život mladih, ali i generacija koje dolaze"!



AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS