Moja BMK Priča- Igor Gromović

Asocijacija XY i partnerske organizacije povodom ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma, predstavljaju rezultate dvogodišnje sprovedbe sveobuhvatnog programa prevencije nasilja. Pored javnih događaja koje će Asocijacija XY organizirati u Sarajevu, a partneri u više od 6 gradova BiH (Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Travnik, Livno, Istočno Sarajevo,), ove godine će biti realizovana i online kapanja, putem koje će se javnost informirati o rezultatima rada i iskazati zahvalnost svima koji su podržali ili se aktivno uključili u program prevencije.

"Prije nešto više od godinu dana postao sam član Budi Muško Kluba Travnik. U početku nisam znao šta je zapravo taj klub i koga oni predstavljaju, ali sam postao zainteresovan vidjevši da sve više mojih kolega i kolegica iz škole postaju članovi tog kluba. Došao sam na prvi sastanak iz znatiželje gdje su me ostali članovi dočekali otvorenih ruku i izrazivši želju da sudjelujem u tadašnjim i novonastalim projektima i ja sam postao član BMK Travnik.

 

Od tog dana, pa sve do danas stekao sam mnogo novih vještina kroz rad i zalaganje, vršnjačke edukacije, razne projekte, interakciju sa učenicima i građanima i još mnogo toga što me čini osobom koja jesam danas. Naučio sam šta znači biti lider, kako pomoći drugome i zašto je važno boriti se za naša prava i prava drugih građana. Sada znam šta BMK Travnik i ostali klubovi širom BiH predstavljaju. Mi predstavljamo sve mlade u BiH i stojimo iza svakoga tko želi da se njegov/njezin glas čuje, borimo se za ljudska prava i borimo se za bolji život.

 

Ponosan sam što sam vrsnjački edukator po metodologiji koja je ocijenjena kao najbolja i najinovativnija u Europi, Program Y i što organizacija OU Nova Vizija koju predstavljam, danas je lider u prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti u mom gradu. Hvala građanima Švedske, Švedskoj agenciji za međunarodni razvoj i saradnju i UN Women što su nas podržali u našim nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljim mjestom za život nas mladih, ali i generacija koje dolaze"!

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS