Moja BMK Priča- Eldar Velić

Asocijacija XY i partnerske organizacije povodom ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma, predstavljaju rezultate dvogodišnje sprovedbe sveobuhvatnog programa prevencije nasilja. Pored javnih događaja koje će Asocijacija XY organizirati u Sarajevu, a partneri u više od 6 gradova BiH (Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Travnik, Livno, Istočno Sarajevo,), ove godine će biti realizovana i online kapanja, putem koje će se javnostinformirati o rezultatima rada i iskazati zahvalnost svima koji su podržali ili se aktivno uključili u program prevencije.

"Jedan sam od novijih članova Budi Muško Kluba u Livnu. U početku nisam znao koliko je to dobra i korisna stvar za naš grad. Mislio sam: „Što je to, što oni rade na tim sastancima?" I onda sam odlučio zašto ne bih otišao vidjeti o čemu oni tamo pričaju. Kada sam došao na nekoliko sastanak požalio sam što se nisam pojavio prije. Ali nikad nije kasno, ti ljudi s kojima provodim vrijeme su toliko inovativni i pozitivni te se toliko zalažu za našu zajednicu, za manju stopu nasilja u našim školama i okolini kako bi svi živjeli složnije i bolje. Sretan sam što baš moj grad provodi ovaj projekt i što sam ja jedan od onih koji imaju priliku učiniti nešto u svojoj lokalnoj zajednici.

Ponosan sam sto sam vršnjački/a edukator/ica po metodologiji koja je ocijenjena kao najbolja i najinovativnija u Europi, Program Y i što organizacija Centar za građansku suradnju Livno koju predstavljam, danas je lider u prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti u mom gradu.

Hvala građanima Švedske, Švedskoj agenciji za međunarodni razvoj i saradnju i UN Women što su nas podržali u našim nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljim mjestom za život nas mladih, ali i generacija koje dolaze"!


AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS