#levelizuj se uz trenere i trenerice vršnjačke edukacije Asocijacije XY

Mladi Budi Muško Kluba Sarajevo i FKT Cura Asocijacije XY, održali su trodnevni trening vršnjačke edukacije, u prostorijama Vijeća mladih općine Stari grad. Na treningu je sudjelovalo 15 volontera Budi Muško Kluba iz Pete gimnazije te Zubotehničke škole u Sarajevu, uz superviziju trenera Asocijacije XY: Emine Sultanović, Asjah Galijatović, Alena Torbića i Amera Džekmana.

Prema riječima koordinatora za mlade Asocijacije XY Amera Džekmana, ovaj trening je imao drugačiji koncept od dosadašnjih.

„Novi koncept neodoljivo podsjeća na prelaženje levela u kompjuterskoj igrici. Stoga je za vrijeme trajanja treninga na društvenim mrežama često korišten naš novi ''heshtag'' #levelizuj se.

Sudjelovanjem na ovom treningu naši dragi učesnici, učenici Pete gimazije i Zubotehničke škole u Sarajevu, osvojili su tako dva stickera. To praktično znači da su prešli prva dva levela, a od same nagrade i poslijednjeg levela, dijele ih još tri aktivnosti."

„Mogu reći da je sve u svemu bilo prelijepo. Prvenstveno, drago mi je što sam kroz druženje i zabavu stekao nova saznanja o nekim vrlo zanimljivim temama. Kada usporedim svoje znanje i vokabular prije i poslije radionice, razlika je velika. Postoje neke stvari koje svako od nas želi ponoviti u životu a ja bih sigurno ovo", kazao je učesnik treninga Armin Pribinja.

Obrađujući teme kao što su: Vršnjačko nasilje, Etiketiranje, Izražavanja osjećanja te Rod i spol, vršnjački treneri prenijeli su učesnicima potrebno znanje, kako bi ga oni mogli prenositi dalje svojim vršnjacima u nadolazećim radionicama u srednjim školama.

„Kroz interaktivne radionice na treningu smo učesnicima uspjeli približiti date teme. Ovim treningom smo 15 mladih ljudi osposobili za samostalan rad na predstojećim radionicama. Učesnici su usvojili dato znanje i vještine, te su nas kao trenere oduševili svojim napretkom i zainteresovanošću", smatra trenerica vršnjačke edukacije Asocijacije XY Emina Sultanović.

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS