Kvalitetnom edukacijom do uspješnih projektnih prijedloga za fondove Evropske unije

U Briselu je 23-24. novembra 2015. pod pokroviteljstvom Evropske akademije za edukaciju i socijalno istraživanje (European Academy for Education and Social Research) organizovan intenzivni trening pod naslovom Write a Successful Proposal on EU Funding. Unatoč vanrednom stanju proglašenom u glavnom gradu Belgije, termin održavanja treninga nije pomjeren a Asocijaciju XY su predstavljale Tijana Medvedec-Hodžić i Adisa Bajramović.

Voditelj treninga je bio gdin Nikolaos Floratos, istaknuti stručnjak Evropske komisije u oblasti uspješnog planiranja i upravljanja projektima finansiranim od strane Evropske unije.

Tokom treninga su učesnicima detaljno pojašnjeni segmenti koji čine uspješnim jedan projektni prijedlog. Što je iznimno važno za sve organizacije-učesnice treninga, pojašnjene su najnovije mogućnosti finansiranja u narednom periodu i predstavljene novosti o najinteresantnijim programima EU na koje se može aplicirati- Erasmus+, H2020, Creative Europe.

Saznanja stečena tokom treninga unaprijediće znanje i vještine uposlenika Asocijacije XY kada se radi o izradi projektnih prijedloga koji će biti upućeni Evropskoj komisiji. Asocijacija XY je dosad uspješno implementirala dva projekta finansirana od strane Evropske unije a usmjerenje ka EU fondovima odrediće i ubuduće spremnost Asocijacije XY da njeno osoblje prisustvuje ovakvim i sličnim treninzima a što će imati dugoročno cilj da se kroz projekte finansirane od strane EU adresiraju i rješavaju aktuelni problemi u bosanskohercegovačkom društvu.

AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS