Jedan centar za sve

Otvoren početkom 2012. M resursni centar Asocijacije XY iz dana u dan biva sve posjećeniji što od nastavnog osoblja različitih škola sa područja Kantona sarajevo ali i od učenika tih škola.

Jedni od najčešćih posjetitelja centra su i učenici Srednje zubotehničke škole iz Sarajeva. Te česte posjete rezultirale su sa organizacijom dobrotvorne akcije sakupljanja igračaka i školskog pribora  za djecu oboljelu od rijetkih bolesti i djecu sa posebnim potrebama Udruženja "Dajte nam šansu”. Akcija će se u narednim danima sprovesti među volonterima Asocijacije XY, te svim učenicima Srednje zubotehničke škole. Inicijatori ovakve aktivnosti su učenici III-2 Srednje zubotehničke škole.

Akcija je izrasla iz  projekta "Građanin” gdje mladi sve češće odabiru teme koje su direktno povezane sa zdravljem i zdravim životnim stilovima. Kroz ovaj projekat učenici (preko 2,400 timova i 60 000 učenika godišnje) su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih riješenja. Asocijaciji XY posebno imponuje činjenica da sve veći broj mladih bira upravo Asocijaciju za instituciju svojih ideja.

 Inače, namjena resursnog centra je da pruža podršku nastavnicima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, mladima, pedagozima, roditeljima, različitim profesionalcima koji rade sa mladima na način da im se olakša pristup informacijama, legislativi, istraživanjima, edukacijama i dr. za profesionalno usavršavanje u važnim dimenzijama. Centar koji djeluje u sklopu prostorija Asocijacije  je otvoren svakog radnog dana od 08:30 do 16:30.
AKTUELNO
31.3.2021
Javni poziv
10.3.2021
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS