Ekologija i sport za prave muškarce

U subotu 18.05.2013. članovi „Budi muško kluba" iz Banja Luke će isprobati ekstremni sport na vodi, rafting. Ovi mladi momci ukazali su na njihovu želju da se upoznaju, nauče nesto više, te naposlijetku okušaju u ovom ekstremnom sportu.

Ova aktivnost će se realizirati u saradnji sa Ronilačkim klubom BUK iz Banja Luke, čiji će iskusni skiperi članovima BMK reći nešto više o samom raftingu te ih upoznati sa opremom i načinom ponašanja pri spuštanju rijekom. Rafting je sportsko – rekreativna aktivnost koja stvara svijest o značaju ekologije dok u isto vreme razvija sportske vještine. Učestvovanje u ovoj aktivnosti BMKovcima će omogućiti da vide kako je skladnost između modernog života, ekologije i prirode posve moguća te da prepoznaju nove opcije korištenja svog slobodnog vremena a da se pri tome i dobro zabave. Sport je uvijek dobar način prevencije nasilja, no ukoliko uz to edukuje o ekologiji i zdravim stilovima života onda ima još značajniju ulogu.

Članovi BMK će moći uživati u predivnoj rijeci Vrbas koja je brzoj, moćnoj planinskoj rijeci sa nekoliko divljih dijelova koja spada u najatraktvnije rijeke Evrope. Rijeka Vrbas je jedna od najljepših rijeka u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi zahvaljujući kanjonu, brzacima i bukovima, a BMKovci će bez sumnje uživati u spuštanju istim.

Svake godine na rijeci Vrbas, održavaju se brojna takmičenja u kajaku, kanuu i raftingu. Rafting na Vrbasu se održava cijele godine, a najbolje vrijeme je proljeće i ljeto. Banjaluka je jedini grad u Evropi koji ima noćni rafting.

Projekat Školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Brčkom podržan je od strane organizacije UN Women.

AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS