Dvadesetpet glasova više u borbi protiv nasilja nad ženama, djevojkama, djevojčicama

Drugi po redu trening za članove Budi Muško Klubova (BMK) iz projekta Školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama se održava u Banja Luci. Trening se realizuje u Domu omladine a počeo danas 01.02.2013 u 10:30h i trajaće sve do nedelje 03.02.2013.

Dvadeset i pet učenika Srednje Škole učenika u privredi koji su se odazvali na poziv da učestvuju  će imati priliku da usvoje nova znanja i vještine te da iste, nakon što se završi radionice šire među svojim vršnjacima. Kroz trening će se koristiti set različitih edukativnih aktivnosti i aktivnosti za podizanje svijesti koji će promovisati pozitivne stavove, vrijednosti i ponašanja u kontekstu nulte tolerancije, gender jednakosti.

Nakon osnivanja BMK svi članovi će učestvovati u edukativnim i kreativnim radionicama gdje će steći nova znanja i vještine u polju rodno zasnovanog nasilja i nulte toleranciji prema nasilju nad ženama. Ideje za ove radionice će biti odabrane od strane BMK članova (npr. grafiti, fotografija, novinarstvo itd.) a iste će im priskrbiti nove vještine koje će oni moći koristiti u budućnosti. Ujedno će im koristiti kao kreativan i pozitivan način da iskažu sebe.


Ranije je u Mostaru realizovan isti trening  dok će se naredni održati u Brčkom, u saradnji sa partnerskom organizacijom Vermont, a ne njemu će prisustvovati mladići iz Tehničke škole.
AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS