Dobrodošli u svijet pravih muškaraca

Četvrti po redu trening na projektu „Školski Budi Muško Klubovi za nultu toleranciju prema nasilju nad ženama i djevojkama" je održan u Sarajevu. Završnica edukativnih treninga za nove članove Budi Muško Klubova je održana u hotelu „Grand" gdje je 25 učenika Srednje Ugostiteljsko-turističke škole imalo priliku da nauči pregršt novih i interesantnih informacija u polju djelovanja protiv nasilja,  zdravih stilova života i zloupotrebi psihoaktivnih supstanci.

Trening je trajao 3 dana, tačnije 22., 23. i 24. februara 2013 godine te je facilitiran od strane trenera vršnjačke edukacije Čizmo Adnana koji je ovih 25 mladića proveo kroz svijet edukacije na teme seksualnog i reproduktivnog zdravlja, nasilja, rodne ravnopravnosti, zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, te generalno promocija zdravih stilova života.

Učesnici su imali priliku da kroz interaktivne metode prijateljskog pristupanja problemima mladih usvoje i nauče načine djelovanja i donošenja ispravnih i pozitivnih odluka u životu.

Krajnji ishod ovog trening je 25 novih momaka, koji se pridružuju većem pokretu djelovanja pravih muškaraca na Balkanu. Planeta Zemlja, kontinent Evropa, država Bosna i Hercegovina, grad – Sarajevo, svijet pravih muškaraca.

 

Projekat Školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Brčkom podržan je od strane organizacije UN Women.

AKTUELNO
21.9.2020
Konkurs
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS