Budi muško klub Sarajevo koz online kampanju i osmomartovski marš obilježili Dan žena

Fotografije osoba sa različitim porukama, koje promovišu rodnu ravnopravnost, prava žena i prevenciju nasilja, su se pojavile na internetu 01. marta s ciljem da nastanu pitanja koliko to brinemo i koliko znamo o pravima žena. Članovi/ice BMK Sarajevo su kroz kreativnu radionicu fotografije-portret koja se održala 24.02.2018. godine u Youth centru Asocijacije XY kreirali niz fotografija i nisu se tu zaustavili. Sa znanjem i vještinama koje su stekli na ovoj kreativnoj radionici su uredili fotografije i ubrzo su se one mogle pronaći svakog dana od 01. do 08. marta na fb stranici BMK Sarajevo. Svaka od ovih fotografija nosila je jedinstvenu poruku ali s istim ciljem, a to je promocija prava žena, važnost prevencije nasilja i diskriminacije te promocije rodne ravnopravnosti.

Članovi/ce BMK Sarajevosu svojim vršnjacima željeli uz pomoć fotografija poslati poruke da se bliži 8. Mart-dan žena, kada je važno reći glasno „DA" za prava, toleranciju i ravnopravnost i „NE" za svaki vid diskriminacije i nasilja.

Mladi ljudi Budi muško kluba Sarajevo su se pridružili aktivističkoj šetnji koju je organizirala Fondacija CURE upravo na Dan žena, kako bi se skrenula pažnja na nevidljivost problema s kojima se suočavaju žene u Bosni i Hercegovini. Početak marša je bio ispred Parlamentarne skupštine BiH i članovi su se kretali do Trga djece Sarajeva. Poruke sa Osmomartovskog marša trebaju doprinijeti da više niti jedna žena ne bude nevidljiva.


AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS