BMK Sarajevo na bisu sa Frenkiem

Budi Muško Klub Asocijacije XY je 17. maja imao čast da dobrodošlicu u klub poželi još jednom PRAVOM MUŠKARCU, poznatom bosanskohercegovačkom reperu Frenkie-u. U sklopu projekta „Inicijativa mladića za sprječavanje rodno zasnovanog nasilja na sjevero-zapadnom Balkanu” a uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i CARE International NW Balkans , Asocijacija XY je počela sa kampanjom „PRAVI MUŠKARAC" koja će ugostiti mnoge poznate ličnosti koji se istiću kao pozitivni primjeri našeg društva. Ove ličnosti, potpisivanjem Budi Muško Deklaracije, pidružuju se borbi protiv nasilja, rodne neravnoravnosti i nezdravih stilova života.

FRENKIE je 17. Maja nastupao u sarajevskom clubu Cinemas Sloga. Stupili smo u kotakt sa njim i napravili kratko druženje prije nastupa sa nekoliko BMK članova. Ovo je bila i prilika da on i zvanično potpiše Deklaraciju te da se slika sa prisutnim članovima.

Kao dio procesa mijenjanja ponašanja i stavova mladih, bitan segment je uključivanje pozitivnih poznatih ličnosti, koji su uzori ili idoli mladih. Javne ličnosti poput Frenkia su u mogućnosti da svojim pozitivnim primjerom utiču na povećanje svijesti o raznim problemima sa kojima se susreće naše društvo. Oni ujedno mogu prenijeti i poruku da svako od nas može biti pokretač neke promjene koja nam je potrebna i koju želimo vidjeti.

AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS