BMK i BRK, akronimi koje treba znati

U subotu, 01.06.2013, u 18 časova, članovi Budi muško kluba (BMK) i njihovi roditelji, članovi Budi roditelj kluba (BRK) su posjetili udruženje građana Mozaik prijateljstva. Još jednom, članovi BMK-a su pokazali svoju humanost, veliku želju za druženjem, radom i spremnost da pomognu ljudima u potrebi. Sa veseljem i zadovoljstvom BMK-ovci, zajedno sa svojim roditeljima su pomogli zaposlenima u javnoj kuhinji „Mozaik prijateljstva" u pripremanju i kuhanju obroka za socijalno ugrožene osobe.

Udruženje građana „Mozaik prijateljstva" osnovano je prije osam godina i od tada je u okviru svog rada provelo mnogo projekata, prije svega fokusirajući se na humanitarni rad kroz koji pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Članovi BMK-a su kroz projekat školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama kroz veliki broj aktivnosti pokazali spremnost da se mijenjaju i da rade na promociji nenasilja. Tokom svih aktivnosti članovi BMK-a su se zbližili, počeli družiti i razmjenjivati iskustva. Ova grupa mladića ima zajednički cilj, a to je da svojim vršnjacima i okolini pokažu da nasilje ne treba da bude dio odrastanja mladića te da se kroz razne aktivnosti kvalitetno može provesti vrijeme a pri tome i nešto korisno uraditi.

Ova aktivnost se razlikovala od dosadašnjih koje su BMKovci sproveli jer su u njoj učestvovati i članovi BRK-a. Roditelji su imali priliku da poslušaju prezentacije BMKovaca u okviru kojih su im govorili o zdravim stilovima života, nenasilju i njihovom angažmanu u okviru projekta. Ovo je bila izvanredna prilika da roditelji i djeca zajedno provedu vrijeme, druže se i izmjenjuju iskustva.

Projekat Školski "Budi muško klubovi” za nultu toleranciju prema nasilju, nad ženama i djevojkama u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Brčkom podržan je od strane organizacije UN Women.

AKTUELNO
21.1.2021
JAVNI POZIV
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS