Banjalučani plesali uz Break the Chain i Se Se Koru

Povodom kampanje ,,Jedna milijarda ustaje'', uz 300 drugih građanja Banja Luke, edukatori, volonteri i članovi Budi muško kluba za nultu toleranciju  Asocijacije XY su juče, 14.02.2013., zaplesali protiv nasilja nad ženama i digli Banja Luku na noge!

Na Trgu Krajine, zajedno sa velikim brojem mladih ljudi i ostalim građanima Banja Luke, Asocijacija XY je dala svoj doprinos plesom protiv nasilja nad ženama, djevojkama, djevojčicama. Ovu kampanju je organizovao Helsinški parlament građana Banja Luke, a u akciju se pored Asocijacije XY, uključilo i desetak nevladinih organizacija koji su nesebično podržali ovaj događaj.

Nakon što su uz plesnu grupu i bubnjare otplesali ples protiv nasilja, edukatori, volonteri i članovi BMK su željeli da svoj doprinos ovoj kampanji daju tako što su otplesali i otpjevali svoju, već svima dobro poznatu himnu „Se Se Kora".

Kao i svake godina na Valentinovo, Asocijacija XY je na Trgu Krajine postavila info štand, te mlade ljude kao i sve građane Banja Luke informisati o prevenciji nasilja, dijelila im promotivni materijal te ih upućivali u Savjetovalište Asocijacije XY.

Jučerašnji dan je za mnoge mlade ljude i građane Banja Luke bio jedno posebno iskustvo. Mnogi su se zabavili, isplesali, nasmijanli i na koncu dali svoj glas i doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama. Poruka je bila jasna, nasilje mora stati!

AKTUELNO
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS