"LOVE&SEX" No. 10 za vruće ljetne dane

I ovoga ljeta, redakcija edukativno-zabavnog časopisa za mlade „Love&Sex" pripremila je mnoge zanimljive teme kojima možete prekratiti vruće dane.

U 10. izdanju časopisa, mlade osobe-volonteri Asocijacije XY pisali su o značaju pozitivnog pogleda na vlastito tijelo, kojem svi trebamo težiti. Jer jedna od najvažnijih životnih lekcija jeste naučiti voljeti sebe. Ako ne volimo sebe, ne možemo voljeti ni druge. Zato vam toplo preporučujemo da obratite pažnju na tekstove o poremećajima u prehrani i o fenomenu tzv. „thigh gap."

Novo izdanje „Love&Sex-a" donosi i edukativan tekst o jednoj od čestih kontraceptivnih debata: kondomi ili pilule? Ako niste sigurni koja je kontraceptivna metoda dobra baš za vas, pročitajte o njima u ovome broju.

Vrijedni mladi novinari za ovaj broj časopisa uradili su dva, ne tako obična, intervjua i to sa modnom blogericom koja se krije iza imena „Majnira", ali i sa dijelom ekipe predstave „Muškarčine", koja dokumentuje priču generacije rođene tokom rata na Balkanu, generacije čiji je sistem vrijednosti formiran u tranziciji, te je shodno tome konfuzan i nedovoljno čvrst.

Kao pravo osvježenje u vrućim ljetnim danima, redakcijski tim izdvaja tri preporuke: za film, knjigu i web stranicu. „The Breakfast Club" je film za srednjoškolce, ali i one koje hvata nostalgija za tim godinama. Riječ je o originalnoj realnoj priči o odrastanju, odnosima s ljudima, ali i načinu na koji odrasli vide mlade ljude. „Hector and the search for happiness" je knjiga o putovanju oko svijeta na koje polazi glavni lik u potrazi za nematerijalnom istinskom srećom. I za kraj, web stranica www.7cupsoftea.comje online grupa podrške mladim, gdje možete pronaći edukovano osoblje koje će vas aktivno saslušati i pomoći ukoliko imate problema.

Želimo vam da ljeto provedete uživajući, čitajući „Love&Sex" i na način koji vas najviše usrećuje, a mi vam šaljemo puno lijepih pozdrava i pozitivne energije.


AKTUELNO
29.6.2022
Javni poziv
XY ANKETA
Da li ste ikada posjetili psihologa/psihoterapeuta?
Da, više puta.
Da, samo jednom.
Ne, nikada.

1265
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za FBiH
1264
Besplatna SOS linija za žrtve
nasilja u porodici za RS